Om

Pilates er en tysk træningsform, hvor man arbejder med at genskabe balancen i kroppens muskler. Pilates er skabt af en mand til mænd, men med årene er det mest kvinder der har trænet det. Dette er dog ved at ændre sig, fordi flere og flere mænd har opdaget effekten af at når de dybe muskler er stærke og de bliver lidt smidige, så kan de udføre deres øvrige motionsformer endnu bedre.
I Pilates anvender vi åndedrættet meget, hvilket gør at det også er en rigtig god motionsform for mennesker med astma og KOL. Alle har dog gavn af at blive bevidst om hvad åndedrættet kan gøre for os i det daglige. I Pilates arbejder vi på at få ændret de dårlige vaner vi har opbygget gennem årene med at bære tasken på den samme skulder, stå og hænge i hoften osv. Dette gør at kroppen får unødvendigt slid og hurtigere får skader. Pilates bruges både til velvære, genoptræning efter skader og sygdom m.m. Mennesker der er hypermobile har stor gavn af at få styrket musklerne omkring leddene og mennesker med knogleskørhed har ligeledes stor gavn af skånsomt at blive styrket inde fra, så knoglerne bliver støttet mere af musklerne. Dette er bare et par eksempler på hvorfor alle burde træne Pilates.
Der er maksimum 10 personer på hvert Pilates hold, da jeg som instruktør skal kunne nå rundt til hver enkelt deltager og sikre at øvelsen udføres korrekt, så man får den ønskede effekt.
Pilates giver en bedre kropsholdning, bedre kropsbevidsthed, smidighed og styrke.

Kom og prøv en time, måske får du lyst til flere.